Daň z nemovitosti

Zveřejněno dne 30. dubna 2007

Vážený pane starosto, starostko,

předpokládáme, že počínaje 4.květnem 2007 budou poplatníkům daně z nemovitostí doručovány daňové složenky na zaplacení daně z nemovitostí roku 2007.

Vážený pane starosto, starostko,

předpokládáme, že počínaje 4.květnem 2007 budou poplatníkům daně z nemovitostí doručovány daňové složenky na zaplacení daně z nemovitostí roku 2007.

I v letošním roce bude pro placenídaně z nemovitostí v hotovosti na účetfinančního úřadu k dispozici tzv.“daňová složenka“, jako forma placení daněosvobozená od poštovních poplatků. Tvar daňové složenky přitom bude stejný jako v roce2006.

Vzhledem k tomu,že v roce 2006 došlo se zavedením nových daňových složenek k nejasnostem v případech, kdy se poplatník daně, dle údajů uvedených na složence zaslané správcem daně, rozhodl pro bezhotovostní formu placení daně z nemovitostí příkazem k úhradě předaného bance, nebo prostřednictvím telefonického či internetového bankovnictví,budedo části horní alonže daňové složenkyvytisknut níže uvedený text schválený ministerstvem financí:

Pozor! Při bezhotovostní platbě uveďte předčíslí bank. účtu => 7755.
Variabilním symbolem pro fyz.osobu je RČ, pro práv.osobu IČ. Kód banky:0710.
Nepřesáhne-li daň 5000Kč je splatná najednou k 31.5.2007! Částku Kč zasílané
daně doplňte na daň. složenku před oddělením tohoto útržku.


Poplatníci, kteří zaplatili daň ve správné výši před termínem stop stavu pro tisk složenek, což je v letošním roce 18.duben 2007(včetně), daňovou složenku neobdrží.

Poplatníkům,kteří zaplatili daň po 18.dubnu 2007,budesloženka přesto vytištěna a doručena.
Závěrem upozorňujeme na skutečnost, pokud by někomu složenka doručena nebyla, nebo bude mít jiné nejasnosti, ať se obrátí natel. 568802111 daň z nemovitostí.

Žádáme Vás o seznámení poplatníků daně z nemovitostí s těmito informacemi.

s pozdravem

ing. Milan Piálek, odd. majetkových daní

Finanční úřad v Třebíči