Upozornění - objízdné trasy při uzavření ul. Masarykova, Okříšky

Zveřejněno dne 30. března 2020

Od 1.4.2020 bude uzavřena ulice Masarykova v Okříškách. Informace o uzávěrce a stanovení objízdných tras je zveřejněno na pevné i elektronické úřední desce od 24.2.2020 veřejnou vyhláškou opatřením obecné povahy vč. grafické přílohy.

Upozorňujeme na umístění dopravní značky B1 - zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech, která bude umístěna na místní komunikaci tzv. Leské cestě v obou směrech - viz příloha. Důvodem pro umístění těchto dopravních značek je odklonění osobní tranzitní dopravy na objízdnou trasu vedoucí z Krahulova na Hvězdoňovice a do Okříšek. 

Význam dopravních značek vč. dodatkových tabulek upravuje vyhl. č. 294/2015 Sb.: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-294

Je-li na dodatkové tabulce použit text s výrazem „dopravní obsluha“, rozumí se tím vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby, vozidla přepravující osobu těžce zdravotně postiženou, vozidla taxislužby a vozidla, jejichž řidiči, provozovatelé nebo přepravované osoby mají v místech za značkou bydliště, ubytování, sídlo nebo nemovitost.

Zveřejnila: Helena Moudrá