Semináře ke Kotlíkovým dotacím v Kraji Vysočina

Zveřejněno dne 12. července 2023

V příloze je zveřejněn seznam míst, kde Krajský úřad Kraje Vysočina pořádá informační semináře pro žadatele o kotlíkové dotace.

Kotlíkové dotace budou poskytovány nízkopříjmovým domácnostem. Za nízkopříjmové budou považovány pouze domácnosti, v nichž všichni členové pobírají starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně a dále domácnosti, ve kterých žadatel (nebo některý z členů jeho domácnosti) v období od 1.1.2022 do doby podání žádosti o podporu pobíral příspěvek na bydlení.

Ve všech obcích s rozšířenou působností v Kraji Vysočina se uskuteční semináře, jejichž cílem bude poskytnout základní informace o možnostech získání dotací pro nízkopříjmové domácnosti. Semináře budou probíhat od 17.7.2023 do 23.8.2023. Žadatelé o dotaci získají kompletní informace o podmínkách projektu, postupu pro vyplnění žádosti o dotaci i o způsobech jejího podání. Příjem žádostí bude probíhat elektronicky od 1. září 2023 do 31. srpna 2024. Žádat o dotaci může vlastník rodinného domu resp. bytové jednotky v bytovém domě nebo trvale obývané stavby pro rodinnou rekreaci, která je vytápěna kotlem na tuhá paliva nesplňujícím alespoň 3. emisní třídu. Více informací ke zveřejněno zde: https://www.fondvysociny.cz/dotace/zadosti/PR02750?kat=7&s=vse

Zveřejnila: Helena Moudrá