Informační leták COVID-19, protiepidemický systém PES

Zveřejněno dne 18. listopadu 2020

Informační leták připomínající nám chování v době koronavirové epidemie způsobující nemoc COVID- 19 je zveřejněn v příloze. 

Zodpovědné chování a ochrana rizikových skupin je osobní zodpovědností každého z nás. Stále platí již osvědčené pravidlo 3R - ruce, roušky, rozestupy, a dále omezení sociálních kontaktů, neboť kde není kontakt, není přenos. Přestože denní čísla nakažených klesají, vyhráno nad koronavirem rozhodně nemáme. Nikdo z nás neví, jaký projev nemoci u něj případná nákaza bude mít - zda naprosto bezpříznakový nebo těžký s komplikacemi a případnou nutnou hospitalizací na nemocničním oddělení.  

Ministerstvo zdravotnictví vypracovalo PES: Protiepidemický systém ČR - stupně pohotovosti dle aktuální epidemické situace. Stupeň pohotovosti bude odvozován od vývoje denních hodnot indexu rizika a dalších ukazatelů epidemie nemoci COVID-19 a bude zveřejňován zde: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/pes    

V současné době Kraj Vysočina vykazuje nejhorší výsledky v ČR. Ani naší obci a obcím okolním se onemocnění nevyhýbá. Chovejme se proto zodpovědně k sobě i okolí.

Mimořádná opatření a více informací je zveřejňováno především na internetových stránkách Vlády ČR - https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/ a Ministerstvu zdravotnictví - https://koronavirus.mzcr.cz/.

Zveřejnila: Helena Moudrá

Aktualizace dne 19.11.2020 - tabulka opatření PES, zveřejnila: Helena Moudrá