Prohlídka betlému v kapli - pozvánka

Zveřejněno dne 24. listopadu 2020

První adventní neděli jsme se tradičně scházeli před kaplí v obci, abychom společně přivítali adventní čas. Akce se poprvé konala v roce 2007 a ihned si získala svoji oblibu. Usmívali jsme se při vystoupení dětí s pásmem vánočních říkanek a koled, zamýšleli jsme se nad slovy faráře i zástupce obce. A následné společné popovídání nás hřálo stejně jako sklenička punče nebo čaje, který byl k dispozici.

Epidemická situace v letošním roce nám toto společné setkání neumožňuje. Úsměv skrýváme za rouškou, ruce si nepodáváme, držíme si od sebe vzájemný odstup. Ale i v tomto roce se prostory kaple v obci naplnily figurkami a stavbami dřevěného ručně vyřezávaného betlému pana Františka Fialy. K prohlídce bude přístupný v neděli 29.11.2020 a dále pak každou sobotu a neděli až do 20.12.2020, vždy v době od 14:00 do 16:00 hodin.

Adventní čas má svoje kouzlo a opakující se rituály. Prohlídka betlému mezi ně rozhodně patří. Je to zážitek nejen pro děti, ale i pro nás dospělé. Využijte odpolední víkendový čas k procházce a návštěvě kaple i v tomto, tak jiném, roce. Všechny občany srdečně zveme.

Zveřejnila: Helena Moudrá     

Dokumenty ke stažení