Informace - nejen pro občany Ukrajiny

Zveřejněno dne 28. února 2022

Osoby, které přicestují z Ukrajiny získají aktuální informace zde: https://www.mvcr.cz/clanek/informace-pro-obcany-ukrajiny.aspx.

Pro ukrajinské občany byla zřízena telefonická linka, která funguje nyní každý den 24 hodin: +420 974 801 802 a email: ukrajina@mvcr.cz<mailto:ukrajina@mvcr.cz

V případě poskytování pomoci lidem, kteří míří z Ukrajiny do Česka, lze komunikovat se dvěma organizacemi, které disponují informacemi a poskytují potřebné poradenství v Kraji Vysočina. Jednou z nich je Centrum na podporu integrace cizinců pro Kraj Vysočina, kde je kontaktní osobou vedoucí centra Lucie Škrdlová, tel. 778 401 506. Druhou je organizace F POINT, která se věnuje integraci cizinců, kontaktní telefon je 774 612 268. 

Zveřejnila: Helena Moudrá

Aktualizace dne 2.3.2022: Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině funguje v objektu na adrese Tolstého 15, Jihlava. Centrum funguje jako informační a registrační středisko, které sdružuje především administrativní pomoc lidem z Ukrajiny.  Dnešním dnem byly do provozu uvedeny speciální www stránky ukrajina.kr-vysocina.cz, na kterých budou shromažďovány užitečné i aktuální informace. 

Bezplatnou lékařskou pomoc pro osoby přicestující z Ukrajiny a ještě zde nemají vyřízené zdravotní pojištění nabízejí tito lékaři: http://www.lekariproukrajinu.cz/

Aktualizovala: Helena Moudrá