Nařízení Krajské hygienické stanice kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě

Zveřejněno dne 10. srpna 2020

S účinností ode dne 8.8.2020 od 00:00 hodin se zrušují mimořádná opatření vydaná Krajskou hygienickou stanicí kraje Vysočina k omezení šíření onemocnění COVID-19 způsobené koronavirem SARS-CoV-2. Mimořádná opatření se týkala nošení roušek na území ORP Jihlava a Telč a na ostatním území Kraje Vysočina. 

Současně Krajská hygienická stanice kraje Vysočina vydává Mimořádné opatření č. 9/2020, kterým se ode dne 8.8.2020 od 00:00 hodin nařizuje na území Kraje Vysočina: zákaz pohybu a pobytu všech osob bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének ve všech zdravotnických zařízeních (tj. i ambulance praktických lékařů, odborných lékařů a nelékařů, stomatologů, lůžkových zařízení, lékáren a výdejen zdravotního materiálu) a ve všech zařízeních sociálních služeb (tj. na všech pracovištích poskytovatelů sociálních služeb) včetně návštěv dětských domovů a výchovných ústavů pro mládež.

Zákaz se nevztahuje na:
a) děti do dvou let věku,
b) osoby s poruchou intelektu, kognitivní poruchou, či závažnou alterací duševního stavu, jejichž mentální schopnosti či aktuální duševní stav neumožňují dodržování tohoto zákazu,
c) pacienty po dobu nezbytně nutnou, je-li to potřebné pro poskytování zdravotních služeb, pacientech na lůžku, uživatele sociálních služeb,
d) zařízení sociálních služeb, která jsou odborné sociální poradenství a služby sociální prevence poskytované terénní formou.

Vydaná nařízení mimořádných opatření Krajské hygienické stanice kraje Vysočina jsou v plném rozsahu zveřejněna v přílohách.

Zveřejnila: Helena Moudrá