Odborné sociální poradenství

Zveřejněno dne 16. ledna 2024

V Sociáním centru Kraje Vysočina v Jihlavě se od 1.2.2024 otevře poradna pro pečující. V prostoru Sociálního centra Kraje Vysočina se nová služba zaměří na pečující osoby. Poradna s názvem „Vysočina pečuje" bude nabízet podporu všem, kteří pečují o své blízké v domácím prostředí, na péči se připravují nebo sami potřebují péči zajistit.

Z tiskové zprávy: „Těmto osobám budeme poskytovat individuální sociální poradenství, podporu při sociálním začleňování, pomoc s výběrem a zajištěním kompenzačních pomůcek či informace o sociálních dávkách, které mohou na péči čerpat. Fungovat zde budou i tzv. svépomocné skupiny pod dohledem zkušeného odborníka. Na nich se budou pravidelně setkávat i lidé s podobnou zkušeností."  

Cílem poradny je pomoc snížit psychickou i fyzickou zátěž, vedoucí ke zlepšení kvality života neformálně pečujících i osob, které péči potřebují. Velice často se tito lidé potýkají se stresem, vyčerpáním, příjmovou chudobou, omezeným sociálním kontaktem i nedostatkem volného času. 

Služba bude poskytována bezplatně. Více informací o poradně naleznete na www.vysocinapecuje.cz, na recepci Sociálního centra Kraje Vysočina, Rantířovská 2a, Jihlava (areál Nemocnice Jihlava), nebo na telefonu 567 157 923.

Zveřejnila: Helena Moudrá