Pátrací služba Českého červeného kříže - informace

Zveřejněno dne 23. května 2022

Specializovaná služba Českého červeného kříže (ČČK), která se zabývá poskytováním pomoci rozděleným rodinám, pátráním po osobách nebo osudech lidí nezvěstných v důsledku ozbrojených konfliktů, vnitřních nepokojů, přírodních katastrof a migrace kdekoliv ve světě.
Pátrací služba ČČK je součástí mezinárodní sítě Pátrací služby Červeného kříže, složené z pátracích služeb více než 190 národních společností Hnutí Červeného kříže a Červeného půlměsíce, a Ústřední pátrací agentury Mezinárodního výboru ČK.
Cílem je: předcházet rozdělování rodin a ztrátám kontaktu mezi rodinnými příslušníky, obnovovat a udržovat kontakty mezi členy rodin v případě, že selhaly ostatní komunikační prostředky, pomáhat nalézt nezvěstné členy rodin, objasňovat osudy nezvěstných rodinných příslušníků.
Podmínky využití Pátrací služby ČČK: O spolupráci lze požádat při ztrátě kontaktu s rodinnými příslušníky z důvodu: ozbrojených konfl iktů, včetně 1. a 2. světové války, a jiných násilných situací, katastrof přírodních nebo způsobených člověkem, migrace, jiných vážných humanitárních potřeb.
Pátrací služba ČČK nabízí své služby občanům ČR, ale i cizincům, a to v souladu se základními principy Mezinárodního hnutí Červeného kříže a Červeného
půlměsíce. Žádosti jsou přijímány pouze od rodinných příslušníků.

Více informací v přiloženém letáku.

Zveřejnila: Helena Moudrá

Dokumenty ke stažení