Návrh závěrečného účtu obce za rok 2021

Zveřejněno dne 15. února 2022

Po skončení kalendářního roku se údaje o ročním hospodaření obce souhrnně zpracovávají do závěrečného účtu. Jeho obsah  upravuje zák. č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Návrh závěrečného účtu je zveřejněn v plném rozsahu v příloze.

Závěrečný účet a zprávu o přezkoumání hospodaření projedná Zastupitelstvo obce Petrovice na svém zasedání konaném dne 10. března 2022.  

Územní samosprávný celek zveřejní návrh závěrečného účtu včetně zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření na svých internetových stránkách a na úřední desce nejméně 15 dnů přede dnem zahájení jeho projednávání na zasedání zastupitelstva územního samosprávného celku. Na internetových stránkách se zveřejňuje úplné znění návrhu včetně zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření. Na úřední desce může být návrh zveřejněn v užším rozsahu, který obsahuje alespoň údaje o plnění příjmů a výdajů rozpočtu v třídění podle nejvyšších jednotek druhového třídění rozpočtové skladby a závěr zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření. Zveřejnění musí trvat až do zveřejnění závěrečného účtu. Připomínky k návrhu závěrečného účtu mohou občané příslušného územního samosprávného celku uplatnit písemně ve lhůtě stanovené při jeho zveřejnění tedy do 10.3.2022 nebo ústně při jeho projednávání na zasedání zastupitelstva.

Zveřejnila: Helena Moudrá